-----------------PERSBERICHT-----------------

Studentenbedrijf verminderd pikkerijprobleem bij kippen!

Dronten – Studentenbedrijf ‘Voorbei Pikkerei’ brengt een nieuw product op de markt, waardoor de kans op pikkerij binnen de legpluimveesector wordt vermindert. Sinds 5 oktober 2020 geldt er een ophokplicht voor leghennen. Voor veel leghennenhouders betekent dit tijdelijk minder ruimte voor hun dieren om te scharrelen, waarmee de kans op pikkerij wordt vergroot. Dit was de aanleiding voor 5 studenten van Aeres Hogeschool om een nieuw product te ontwikkelen ‘voorbei pikkerei’. Het product bestaat uit een buis hangend aan een ketting, waardoor deze beweegt. Het product is rood, waardoor de aandacht van de kip getrokken wordt. De product kan gevuld worden met luzerne, waar de kippen door middel van de gaten bij kunnen komen. Het product is onder andere getest op de Aeres Farms. Onlangs werd er met dit product de publieksprijs gewonnen.

Voorbei Pikkerei is te vinden via de website ‘www.voorbeipikkerei.nl’ of op Facebook, LinkedIn en Instagram onder de naam ‘Voorbei Pikkerei’.

Voor verder contact kunt u contact opnemen met hoofd marketing en verkoop Guus Schipper, 3040889@aeres.nl, +31 6 83894831.

Maak jouw eigen website met JouwWeb