Sinds 5 oktober 2022 geldt er een ophokplicht voor alle pluimveebedrijven door heel Nederland. Dit houdt in dat alle pluimvee verplicht afgeschermd moeten zijn in een hok. Hierdoor zitten er in heel Nederland meer kippen in een kleinere afgezonderde ruimte dan voor de ophokplicht.

Kippen vervelen zich door het afzonderlijk zitten door de ophokplicht sneller dan voorheen en beginnen meer op elkaar te pikken. Pikorde is bij kippen natuurlijk gedrag, dit is namelijk het vaststellen van de rangorde. Dit zou alleen niet moeten leiden tot uitvallende veren of kannibalisme, dit gebeurd nu wel bij de pluimvee door de ophokplicht. Dit zorgt voor hogere uitval dan in bij de ‘normale’ situatie voorheen. Er zijn manieren om kippen af te leiden. Een veel gebruikte manier is het plaatsen van luzernebalen. Daarnaast bestaan er ballen waar kippen voedsel uit kunnen pikken. Dit is voornamelijk bedoeld voor particulieren en niet optimaal voor de boer. Doordat de bal niet vast zit verplaatst de bal zich door de gehele stal heen. Wanneer de boer de bal wilt vullen met nieuw voer zal de boer de ballen eerst moeten zoeken voordat hij het voer bij kan vullen. Dit kost relaties meer tijd dan bij het product van Voorbei Pikkerei.

Om een oplossing te vinden tegen de pikkerij zijn wij gekomen met het idee van afleidingsmateriaal. Het product is bedoeld voor de pluimveehouders die zich steeds meer bezighouden met het dierenwelzijn en pikkerij willen verminderen.

 

Hier kunt u de meest recente versie van ons product bezichtigen. Het product is een resultaat van een grondig en zorgvuldig ontwikkelproces, waarbij we ons hebben gericht op het leveren van een hoogwaardige en betrouwbare oplossing voor onze klanten.  Hier ziet u een horizontale versie en een verticale versie. 

 

Hier kunt u zelf kijken naar het eerste ontwerp van het product.

https://www.tinkercad.com/things/fMV2oE9kEdA  

Maak jouw eigen website met JouwWeb